8 december 2021

Schoolfotografie, hoe vind je een topfotograaf!

1 min read

Op iedere school staat elk jaar weer de schoolfotograaf klaar om alle kinderen, leraren en andere betrokken op de gevoelige plaat vast te leggen. 

Veel schooldirecteuren houden vast aan hun vaste schoolfotograaf die al vele jaren langs komt. Maar wat doe je als die ineens niet meer beschikbaar is? OF als je al een aantal jaar niet tevreden bent? Dan moet je toch op zoek naar een andere betrouwbare en professionele schoolfotograaf.

Hoe herken je nu een professionele schoolfotograaf?

Zoals zo vaak begint deze zoektocht vaak op het internet. En dat is handig maar misschien niet altijd de juiste strategie. Soms is het beter om aan collega’s of andere directieleden te vragen of zij een goede fotograaf kennen. 

Is die mogelijkheid er niet? Dan gaan we het internet op, op zoek naar de juiste schoolfotograaf.  

Afstand

Natuurlijk is het handig als de fotograaf uit de buurt komt. Dit is niet per se noodzakelijk. Het maakt voor de school namelijk niet uit waar de fotograaf vandaan moet komen.

Recensies

Daarnaast is het altijd goed om de recensies van de fotograaf te controleren. En niet alleen op zijn eigen website natuurlijk. Maar het liefst op een trustpilot platform of gewoon in Google zelf. 

"Schoolfotograaf”

Kwaliteit

Veel schoolfotografen geven een inkijken in hun laatste werk in hun portfolio. Dit geeft direct een goed beeld van hoe de fotograaf foto’s maakt en wat de kwaliteit van de foto’s uiteindelijk is.

De ene fotograaf fotografeert namelijk heel anders dan de andere fotograaf. En ben je directeur van een basisschool dan stel je waarschijnlijk andere eisen aan de foto’s dan wanneer je directeur of directrice bent van een middelbare school.

Peuterfotografie

Peuterfotografie is al helemaal een apart onderdeel van schoolfotografie. Het is over het algemeen lastiger voor veel fotografen omdat kleine kinderen minder goed zijn in stil zitten. 

Daarnaast zijn ze gevoeliger voor veranderingen en kunnen ze nog wel eens in hun schulp kruipen bij de schoolfoto. Dan is het aan de fotograaf om de kinderen gerust te stellen en ze op een leuke manier op de foto te zetten. 

Bestellen

Een punt wat vaak vergeten wordt. Maar vanuit het oogpunt van de ouders wel heel belangrijk. Is het makkelijk om de uiteindelijke foto’s snel, eenvoudig en goed geprijsd online te bestellen? Dat maakt het voor ouders makkelijk en leuk om meerdere foto’s van hun kind(eren) online te bestellen. Want wat heb je er aan om een schoolfotograaf te laten komen waar ouders uiteindelijk niks bestellen omdat het niet duidelijk is, of te duur.

Al met al is het verstandig om jezelf eerst in te lezen voordat je een beslissing neemt over het inhuren van een fotograaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *