26 januari 2022

Zo kies je moeiteloos de Black Magic camera die bij je past

2 min read

Een Black Magic camera is de ideale digitale filmcamera voor het creëren van allerlei soorten video’s. Of je nou een muziekclip wilt maken, een gezellige familievideo, een prachtige speelfilm of een YouTube vlog, met deze camera van Blackmagic Design is het allemaal mogelijk. Een Black Magic camera geeft jouw film gedetailleerde beelden vol diepte en kleurcontrast. Dit is dezelfde kwaliteit die je ziet in professionele speelfilms. Blackmagic Design biedt verschillende soorten camera’s aan, die verschillen in prijsklasse, filmkwaliteit, gebruikersgemak en toepassingen. Maar welke camera past eigenlijk het beste bij jouw filmprojecten?

De meest gebruikersvriendelijke Black Magic camera

Zoek je een betaalbare filmcamera van hoge kwaliteit waarmee je zowel langere, professioneel ogende films als korte amateurvideo’s kunt maken? Met de Blackmagic Pocket Cinema Camera geef je al jouw video’s een prachtige, professionele look, van vlogs tot documentaires. Je kunt in 4K of 6K filmen en de kwaliteit blijft uitstekend bij weinig licht. Huidskleuren en natuurtinten worden nauwkeurig en realistisch afgebeeld. Tegelijkertijd is de camera licht van gewicht en makkelijk om met de hand te bedienen en vast te houden. Hij komt bovendien met een sensor die thermische ruis reduceert: zo heb je veel minder last van omgevingsgeluiden.

De Black Magic camera met de hoogste resolutie

Als je meer geld over hebt voor een filmcamera met nog betere kwaliteit, dan kun je overwegen om een Blackmagic URSA Mini Pro te kopen. Deze Black Magic camera heeft een extra hoge resolutie tot wel 12K, met een betoverend gedetailleerd beeld als resultaat, waarin de subtielste kleurverschillen tot hun recht komen. Dit is zelfs een hogere resolutie dan de gemiddelde traditionele speelfilm! Deze camera is ideaal om met een green screen te combineren. Bovendien komt hij met extra functies zoals ingebouwde grijsfilters en een verwisselbare PL-vatting.

Overige types Black Magic camera

Naast deze twee soorten camera’s biedt Blackmagic Design nog een aantal andere opties aan. Zo is de Blackmagic Studio Camera zeer geschikt voor live producties waarbij je met meerdere camera’s werkt, zowel binnen als buiten. Denk hierbij aan nieuwsstudio’s, sitcoms of sportevenementen. Deze Black Magic camera is compact, licht van gewicht en heeft een opvouwbare zonneklep. Ook heeft de camera veel verschillende opties voor lenzen. Ben je op zoek naar een extra kleine en goedkopere camera voor het ultieme gebruikersgemak? Blackmagic Design heeft zowel een Micro Cinema Camera als een Micro Studio Camera.

Camera huren? Dan moet je bij Gearbooker zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *